Skrivrummet

Här lär vi tillsammans!

Wilmas bokrecension

Skolmysteriet

Skriven av Martin Widmark   

Boken handlar om två detektiver som heter Lasse och Maja.Lasse har mörkt och kort hår i lite brun ton. Maja har samma hårfärg som Lasse men har väldigt långt hår. Dom är bästa vänner och har en detektivbyrå i Majas pappas atelje och dom bor i staden valleby.

Till det började med en helt vanlig dag dom va sena till skolan som vanligt men då sa Lasse stopp men vad sa Maja vi är redan sena sa Maja.Det va en hundralapp sa Lasse  sen kommer Dino Panini ut och rycker lappen ur Lasses hand. Och river sönder den.Vad gör du sa Maja sen så sa han den har ingen vattenstempel dom märker att det är något märkligt på gång dom måste tillbaks till detektivbyrå. När dom hade kommit till skolan och börjat jobba med matte så började deras fröken gråta klassen frågade vad det var men hon svarade så här . Jag har inte råd och va kvar som lärare sa hon. Lasse och Maja får reda på en massa saker den dan.

Det är tyvärr inte så mycket bilder  men det finns några och jag tycker dom är roliga och dom är gjorda av Helena Willis. Jag tycker boken är bra men det jag tycker är mindre bra är att namnen förutom Lasse och Maja är svåra att läsa men annars tycker jag boken är jättebra jag tycker alla ska läsa boken.                                                                                            

Skriven av Wilma 9 år

« »

© 2018 Skrivrummet. Tema av Anders Norén.