Skrivrummet

Här lär vi tillsammans!

Minnas bokrecension

Min Bokrecension

David och Larissa och den trettonde gästen

Av: Martin Widmark

David är ganska lång. Han har blont, kort hår och blå ögon. Han har flyttat hemifrån. Därför att hans föräldrar är arkitekter. Dom har  fått ett jobb i Afrika. David ville bo kvar i Sverige, så nu bor han hos den snälla farbror Melkior som äger antikvariatet blå spegeln. Larissa har långt mörkbrunt hår och bruna ögon. Larissa bodde innan i Ryssland. Och är väldigt smart, hon vet nästan allt. Dom är högstadieelever. David och Larissa går i samma klass.

David och Larissa ska på sommarläger.

–  Känn er som Carl von Linnés lärjungar! Men kom ihåg att det är absolut förbjudet att gå i närheten av den gamla gruvan! ropade läraren efter oss. När samma man som var med i tidningen dyker upp i närheten av David flera gånger, och sedan försvinner ner i en av gruvans gamla gångar. Så väntar nästa äventyr när Larissa ställs öga mot öga med sig själv förstår dom att allt inte står riktigt rätt till.                                                                            

Jag tycker att boken är jättebra och spännande, lagom läskig och helt fantastisk. Bilderna som är gjorda av Katarina Strömgård är väldigt detaljerade och fina.                                                                                                                                             

       

 

« »

© 2018 Skrivrummet. Tema av Anders Norén.